Kapcsolati elrendezés használt termálvizek tárolására, tisztítására és elhelyezésére
  2020-03-23 12:50

 

 

GINOP-2.1.3-15-2018-00115


Társaságunk a korábban GOP-1.1.1-09/1-2010-0128 projektszám alatt elnyert támogatás segítségével kidolgozott egy új eljárást használt termálvizek tározására, tisztítására és elhelyezésére.A találmány szerinti kapcsolási elrendezés és eljárás bármilyen sótartalommal és szennyezokkel bíró használt termálvíz tározására, tisztítására, majd ezt követoen ennek a végso elhelyezésére alkalmas. A használt termálvíz bármilyen hasznosító intézménybol vagy egyéb vállalkozásból származhat, függetlenül a termálvíz alkalmazott hasznosítási módjától.
A használt termálvíz tározása és tisztítása egy idoben és egy helyen zajlik, ami a rendelkezésre álló ido és a biztosítandó hely szempontjából is elonyös.
A legtöbb hasznosító intézménynél vagy vállalkozásnál már eleve meglévo tározók és hutotavak is használhatók a használt termálvizek ideiglenes tározására és ezzel egyideju kezelésére, tisztítására. A kapcsolási elrendezés és az eljárás így könnyen beillesztheto a használt termálvíz jelenlegi elhelyezési gyakorlatába.

A technológia természetes, biológiai tisztítási folyamatokra épül, így nem igényli fosszilis energiaforrások nagymértéku felhasználását, és a bevezetése és alkalmazása viszonylag alacsony beruházási és üzemeltetési költségekkel jár.
A termálvíztározós kezeléssel a kívánt kibocsátási határértékek alá csökkentheto a használt termálvíz szerves és szervetlen eredetu szennyezoanyag-tartalma. Az öntözési idényben történo hosszabb idotartamú tározás, az alacsony sótartalmú használt vizek és tisztított szennyvizek hozzávezetése, valamint az öntözési idényen kívüli, szabályozott és ütemezett bevezetés a végso felszíni befogadóba együttesen biztosítják a sótartalom okozta esetleges környezeti károsító hatások kiküszöbölését.
Az elnyert pályázat lehetoséget nyújt arra, hogy a pályázat tárgyát képezo találmányra vonatkozó hazai oltalomszerzés, valamint társaságunknál a szellemi vagyon értékelése is megtörténjen.
Pályázat azonosító száma: GINOP-2.1.3-15-2018-00115
Kedvezményezett: BAREX Kft.
Projekt címe: Kapcsolati elrendezés használt termálvizek tárolására, tisztítására és elhelyezésére c. találmányra vonatkozó iparjogvédelmi tevékenység finanszírozása a BAREX Kft-nél
Projekt megvalósításának kezdete: 2017.09.25.
Projekt fizikai befejezésének ideje: 2019.09.24.
Szerzodött támogatás összeg: 2.275.000,- Ft
Támogatási intenzitás: 100 %
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.Vissza

    BAREX Kft. - termál energia, szállítmányozás, felszámolás    |    5540 Szarvas, Kossuth u. 18. Tel: +36-66-313-597

Email: info@barexkft.hu